Při střetu s autobusem zahynul řidič osobního auta

08.04.2024 14:11

HALENKOV – Smrtí řidiče osobního automobilu skončila v neděli 7. dubna večer srážka s autobusem u obce Halenkov na Vsetínsku.
„V neděli v devět hodin večer vyjížděly tři jednotky hasičů k vážné dopravní nehodě u obce Halenkov ve směru na Huslenky na Vsetínsku. Po příjezdu první jednotky na místo bylo zjištěno, že se jedná o střet dvou osobních vozidel a autobusu. V jednom z vozidel zůstal řidič zaklíněn. Hasiči proto ihned zahájili vyprošťovací práce. Během chvíle vážně zraněného řidiče vytáhli z vozu ven a zahájili resuscitaci. Muž však utrpěl zranění, kterým i přes veškerou snahu o jeho záchranu na místě podlehl. Po příjezdu dalších jednotek si hasiči do své péče převzali tři zraněné z autobusu, kde cestovalo celkem osm lidí. V druhém osobním autě nebyl nikdo zraněn,“ informovala dnes Lucie Javoříková, tisková mluvčí HZS Zlínského kraje.
„Zdravotnické posádky ošetřily také tři cestující z autobusu. Všichni byli při vědomí a všichni utrpěli zranění lehčího charakteru. Naši záchranáři je vyšetřili a ošetřili v rámci přednemocniční neodkladné péče. Muže a dvě ženy poté transportovali na chirurgickou ambulanci Vsetínské nemocnice,“ sdělila Gabriela Netopilová Sluštíková, tisková mluvčí ZZS Zlínského kraje.
Velitel zásahu si povolal i hasiče z posttraumatického intervenčního týmu, který u nehody poskytl potřebnou psychickou pomoc. Hasiči dále zajistili místo nehody. U vozidel provedli protipožární opatření a zasypali sorbentem uniklé provozní kapaliny. Následně asistovali při nakládání rozbitých aut na vozidla odtahové služby.

Vlastimil Langer
Zdroj a foto: HZS Zlínského kraje