Při srážce dvou aut na Kroměřížsku zemřela mladá spolujezdkyně

20.04.2022 12:11

STŘÍLKY – Smrtí třiadvacetileté spolujezdkyně skončila v úterý 19. dubna krátce před 23. hodinou srážka dvou osobních automobilů u Střílek na Kroměřížsku. Zdravotní záchranáři odvezli do nemocnice dalších pět zraněných osob, pro jednu těžce zraněnou ženu přiletěl vrtulník.

„Jednadvacetiletá řidička osobního automobilu Citroen jela od Brna směrem na Uherské Hradiště. Z doposud nezjištěných příčin přejela v pravotočivé zatáčce do protisměru, kde se čelně střetla s protijedoucím vozidlem Škoda Octavia. V citroenu cestovaly dvě ženy s dítětem, třiadvacetiletá spolujezdkyně utrpěla smrtelné zranění. Řidičku s dítětem odvezli záchranáři do nemocnic v Brně a ve Zlíně. Také posádku škodovky, čtyřiatřicetiletého řidiče, jeho spolujezdkyni a dítě, záchranáři transportovali do nemocnice. Silnice byla od jedenácti hodin v noci  do půl šesté ráno zcela uzavřena, policisté odkláněli dopravu,“ popsala nehodu policejní mluvčí Barbora Balášová.

Na místo neštěstí byly vyslány tři jednotky hasičů. Jako první přijeli dobrovolní hasiči z nedalekých Koryčan. Hned za nimi profesionálové ze stanice Bučovice a z Morkovic-Slížan. „Hasiči asistovali při prováděné resuscitaci zraněných a poskytovali první pomoc se zdravotnickou záchrannou službou. Několika lidem zajistili na místě posttraumatickou péči,“ uvedla Lucie Javoříková, tisková mluvčí HZS Zlínského kraje.

Hasiči po celou dobu osvětlovali místo nehody. Havarovaná vozidla zabezpečili proti vzniku požáru. Po střetu došlo k velkému úniku provozních kapalin, které zasypali sorbentem. Až nad ránem, kdy bylo ukončeno vyšetřování, pomohli s naložením vraků na odtahový vůz. Poté uklidili vozovku od střepů a úlomků. Provoz na silnici byl obnoven ve středu krátce před půl šestou ranní.
Policisté nehodu i nadále šetří.

Vlastimil Langer
Zdroj: Policie a HZS Zlínského kraje

Foto z místa nehody: HZS Zlínského kraje