Při srážce čtyř aut se zranilo pět lidí

09.03.2024 09:32

ZLÍN – Hromadná dopravní nehoda se stala v pátek 8. března odpoledne na frekventované silnici ve Zlíně-Přílukách. Při srážce čtyř osobních aut se zranilo pět lidí včetně jednoho dítěte.

K dopravní nehodě vyjížděli před půl třetí profesionální hasiči z centrální stanice. „Na místě nehody se nacházelo pět zraněných osob, které byly při příjezdu jednotky v péči zdravotnických záchranářů. Hasiči provedli zajištění místa nehody, protipožární opatření a zasypali uniklé provozní kapaliny sorbentem. V jednom z vozidel cestovalo i dítě, kterému předali hasiči dráčka Záchranáčka,“ uvedl David Martinec z HZS Zlínského kraje.
„Záchranáři na místě poskytli přednemocniční neodkladnou péči celkem čtyřem dospělým osobám a jednomu dítěti. Naštěstí všichni utrpěli jen lehčí zranění. Po vyšetření a ošetření zdravotnické týmy transportovaly všechny účastníky dopravní nehody do Krajské nemocnice T. Bati ve Zlíně,“ sdělila Gabriela Netopilová Sluštíková, tisková mluvčí krajských záchranářů.
Vzhledem k blízkosti železniční trati, požádal velitel zásahu prostřednictvím krajského operačního a informačního střediska o zpomalení rychlosti projíždějících vlaků. Po prošetření nehody ze strany Policie ČR, asistovali hasiči při naložení havarovaných aut na vozy odtahové služby a uklidili silnici.
Vlastimil Langer
Zdroj: ZZS a HZS Zlínského kraje
Foto z místa nehody: ZZS Zlínského kraje