Při prodeji dětského pyžama přišla žena o desetitisíce korun

07.02.2023 09:41

UHERSKOHRADIŠŤSKO –Dětské pyžamo za 60 korun prodávala žena z Uherskohradišťska na internetovém portále. Na nabídku zareagoval muž s tím, že má o oblečení zájem.
„Domluvili se, že jí pošle odkaz na přepravní službu, kde se žena zaregistruje. A tak se i stalo. Dále po ní na stránkách požadoval údaje z platební karty a následně i přihlášení do internetového bankovnictví. Žena ale po chvíli pojala podezření, zda nejde o podvod. Proto si nechala zablokovat jak účet, tak i kartu. Záhy po komunikaci s pracovnicí banky zjistila, že i přes to všechno ji podvodník stihl připravit o sedmdesát pět tisíc korun,“ uvedla policejní mluvčí Milena Šabatová.
Další podvedená žena prodávala stejným způsobem dětskou bundu za sto čtyřicet korun. Průběh komunikace byl jako přes kopírák. Tuto prodejkyni podvodník připravil o bezmála třicet tisíc korun.
„Tímto jednáním se podvodníci dopustili trestného činu neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, neoprávněný přístup k počítačovému systému a nosiči informací a dále podvod, za což zákon ukládá až osmiletý pobyt za mřížemi,“ dodala mluvčí.

Vlastimil Langer
Zdroj: Policie Zlínského kraje
Ilustrační foto: Archiv SNZK