Při požáru rodinného domu utrpěla popáleniny jedna z obyvatelek

23.03.2024 07:57

PAČLAVICE – Škodu za 700 tisíc korun způsobil ve čtvrtek 22. března večer požár uvnitř rodinného domu v Pačlavicích na Kroměřížsku. „Příčinou požáru byla technická závada vyhřívací podložky, položené na posteli. Jedna žena byla popálená a intoxikována kouřem. Hasiči ženě poskytli první předlékařskou pomoc včetně kyslíkové terapie. Zraněnou si poté převzala posádka zdravotnické záchranné služby,“ uvedla Lucie Javoříková, tisková mluvčí HZS Zlínského kraje.
Na likvidaci požáru se podílelo pět hasičských jednotek. „V době jejich příjezdu byli všichni tři obyvatelé domu mimo dům. Hasiči ho odpojili od elektrické energie a plynu. Poté objekt prozkoumali. K požáru došlo v jednom z pokojů, ale hustý kouř pronikl do celého domu. Hasiči ihned zahájili hasební práce,“ řekla Lucie Javoříková Při zásahu hasiči vynesli ze zasažené místnosti tři želvy a umístili je do odvětraných prostor domu, kde se nacházel i leguán. Zachráněná zvířata vyvázla bez zranění.
Na požářiště se dostavil vyšetřovatel hasičů. Šetřením zjistil, že příčinou požáru byla technická závada vyhřívací podložky, položené na posteli. Vzniklá škoda byla předběžně vyčíslena na 700 tisíc korun.

Vlastimil Langer
Zdroj a foto z místa požáru: HZS Zlínského kraje