Při požáru bytu v kroměřížském paneláku zemřel člověk, hasiči našli i zbraně

24.03.2020 12:26

KROMĚŘÍŽ – O život přišel jeden člověk na dnešek v noci při požáru bytu v panelovém domě v Kroměříži. Hasiči v bytě našli i několik zbraní.

„V 1:55 hodin přijali hasiči informaci o požáru v 7. nadzemním podlaží panelového domu v Kroměříži na ulici Albertova. K události okamžitě vyjela jednotka profesionálních hasičů ze stanice Kroměříž a posilová jednotka dobrovolných hasičů města Kroměříž,“ sdělil dnes mluvčí HZS Zlínského 1.JPG

kraje Pavel Řezníček. 

Po příjezdu hasiči v dýchací technice požár během několika minut lokalizovali. Kvůli odvodu zplodin hoření nasadili také přetlakovou ventilaci, díky níž nebylo nutné evakuovat okolní byty.

„Při průzkumu nalezli hasiči v zasaženém prostoru osobu bez známek života. Okamžitě ji transportovali mimo nebezpečný prostor a do příjezdu posádky zdravotnické záchranné služby poskytovali první předlékařskou pomoc. Přivolaný lékař bohužel konstatoval exitus,“ řekl Pavel Řezníček.

Aby bylo možné dohasit i skrytá ohniska, hasiči částečně vyklidili uskladněný materiál, a přitom nalezli i několik zbraní. Po likvidaci požáru v 4:54 hodin byt předali policii, a na místě bude i nadále probíhat šetření vzniku události. Výše škod prozatím nebyla stanovena.

Vlastimil Langer

Zdroj a foto z místa požáru:HZS Zlínského kraje