Při pátrání po hledané ženě našli policisté také drogy

27.11.2020 14:20

POLICIE ZLÍNSKÉHO KRAJE -  Policisté z pohotovostního a eskortního oddělení dnes ráno pátrali po hledané šestadvacetileté ženě z Kroměřížska, na kterou vydal soudce Okresního soudu v Kroměříži příkaz k zatčení. Při jejím zadržení našli i drogy.

„Policisté během služby zjistili, že tato žena s největší pravděpodobností přebývá v neobývaném rodinném domě poblíž místní části Zlína –Kudlov. Na vytipované místo se vydali a ženu tady skutečně našli. Po jejím zatčení policisté prohledali zbylou část objektu, kde našli ještě muže a ženu,“ uvedla policejní mluvčí Monika Kozumplíková.
Mluvčí sdělila, že pětačtyřicetiletý muž v okamžiku, kdy policisté vstoupili do místnosti, držel v ruce velký plastový sáček plný sušené travní hmoty, který se snažil dát do trezoru. Strážcům zákona  řekl, že se jedná o marihuanu, která ale není jeho a neví, čí by mohla být.

„Policisté z obvodního oddělení ve Zlíně, kteří přijeli na místo, sáček plný sušené travní hmoty zajistili a muže převezli k výslechu. Drogu pošlou do kriminalistického ústavu ke zjištění, zda se skutečně jedná o marihuanu a k upřesnění množství škodlivé látky, kterou obsahuje,“ dodala Monika Kozumplíková.
Po obdržení výsledků policisté definují, zda se v tomto případě jedná o přestupek nebo o trestný čin. „Za přestupek hrozí pachateli ve správním řízení několikatisícová pokuta, za trestný čin potom odnětí svobody až na několik let,“ uzavřela policejní mluvčí.

Vlastimil Langer

Zdroj a foto: Policie Zlínského kraje