Při nehodě osobního automobilu na Kroměřížsku zemřela spolujezdkyně

28.11.2021 15:50

BÍLAVSKO – Při dopravní nehodě, která se stala dnes okolo půl osmé ráno u Bílavska na Kroměřížsku, zahynula spolujezdkyně řidiče.
„Tragická nehoda uzavřela na celé nedělní dopoledne silnici mezi obcemi Bílavsko a Hlinsko pod Hostýnem na Kroměřížsku. Starší řidič osobního vozidla tovární značky Škoda Felicia sjel mimo silnici, kde narazil do betonového mostku. Při nárazu došlo ke zranění řidiče, kterého posádka zdravotnické záchranné služby odvezla do krajské nemocnice ve Zlíně. Spolujezdkyně utrpěla vážná zranění, jimž i přes veškerou snahu svědků nehody i záchranářů podlehla,“ uvedla tisková mluvčí HZS Zlínského kraje Lucie Javoříková.
Na místě nehody zasahovali profesionální hasiči ze stanic Bystřice pod Hostýnem a Holešova, kteří poskytli předlékařskou péči zraněnému řidiči. Havarované auto zabezpečili proti vzniku požáru, odpojili autobaterii a zasypali sorbentem uniklé provozní kapaliny. Poté asistovali při nakládání vraku na odtahový vůz a po úklidu vozovku se vrátili se zpět na své stanice.Okolnosti nehody jsou v šetření Policie ČR.
Ve Zlínském kraji letos zemřelo na silnicích 24 osob při dopravních nehodách, z toho čtyři na Kroměřížsku.

Vlastimil Langer

Zdroj a foto: HZS Zlínského kraje