Při likvidaci požáru rodinného domu v Ludkovicích se zhranil hasič

02.11.2021 11:55

LUDKOVICE – Požár rodinného domu v Ludkovicích na Zlínsku hasilo v pondělí 1. listopadu večer šest hasičských jednotek. Při požáru se zranil profesionální hasič, kterého záchranáři odvezli k ošetření do Krajské nemocnice T. Bati ve Zlíně. Příčinu požáru a výši škoda dnes šetří vyšetřovatel hasičů.
„Zprávu o požáru na dvoře rodinného domu jsme přijali v 18:27 hodin. Požární poplach byl vyhlášen jednotkám profesionálních hasičů ze Zlína, z Luhačovic a z Uherského Brodu a jednotkám dobrovolných hasičů obcí Pozlovice, Luhačovice a Ludkovice. K požáru vyjelo celkem pět automobilových cisteren, dva velitelské automobily a jeden dopravní automobil. Byl vyhlášen II. stupeň požárního poplachu,“ uvedl Roman Žemlička z HZS Zlínského kraje.
Hasiči v dýchacích přístrojích zjistili, že hoří ve zděné přístavbě, kde byl kotel na tuhá paliva a sklad dřeva. „Požár se rozšířil do zrekonstruovaného neobývaného podkroví. Velení zásahu si převzal velící důstojník směny. K uhašení požáru jsme použili dva útočné proudy C a dva vysokotlaké proudy vody. Vodu k hašení odebírali hasiči z místního vodovodního řadu,“ popsal událost Roman Žemlička.
Pohotovostní služba provozovatele rozvodů elektřiny část ulice odpojila od přívodu proudu. Po lokalizaci požáru hasiči rozebírali střešní konstrukce a s termokamerou vyhledávali skrytá ohniska hoření. Objekt byl odvětráván přirozeně. V době požáru v něm byly tři osoby a pes.
„Při rozebírání konstrukcí došlo k zranění jednoho profesionálního hasiče, který se propadl stropem. Velitel zásahu si vyžádal příjezd Zdravotnické záchranné služby Zlínského kraje. Zraněný byl ošetřen a převezen k dalšímu vyšetření do Krajské nemocnice T. Bati ve Zlíně,“ dodal mluvčí hasičů.
Starosta obce zajistil pro hasiče pitný režim. Na požářišti pracuje Policie České republiky a vyšetřovatel hasičů.

Vlastimil Langer

Zdroj a foto: HZS Zlínského kraje