Při kontrole linkových autobusů zjistili policisté nejednu závadu

14.03.2024 08:46

KROMĚŘÍŽSKO - V průběhu pondělního dopoledne 11. března se policisté na Kroměřížsku ve spolupráci s Centrem služeb pro silniční dopravu zaměřili na technický stav linkových autobusů.
„Po deváté hodině jsme v Holešově zastavili autobus značky Iveco, který jsme i s třiapadesátiletou řidičkou podrobili důkladné kontrole. To že nepředložila kartu řidiče, byl jen začátek zjištěných závad. Také v tachografu nebyla vložena žádná karta. Perličkou byla přístrojová deska, která byla polepena černou lepicí páskou. Ta měla za úkol zakrýt signalizaci závad palubního počítače,“ informoval Radomír Šiška, policejní mluvčí.
Na základě tohoto zjištění policisté řidičce nařídili návštěvu nejbližší stanice technické kontroly. „Výsledek byl více než tristní. Závad typu B a C bylo zjištěno hned několik, proto jsme jí zakázali další jízdu. Provozovateli linkového autobusu hrozí ve správním řízení až stotisícová pokuta. A samotné řidičce až tři a půl tisíce korun za řízení vozidla, které bylo technicky nezpůsobilé k provozu na pozemních komunikacích,“ dodal mluvčí s tím, že.
v podobných akcích budou policisté pokračovat.
Vlastimil Langer
Zdroj a foto: Policie Zlínského kraje