Při havárii v buchlovských kopcích zemřel motorkář

21.05.2021 07:03

STUPAVA – Ve čtvrtek 20. května krátce po půl sedmé večer havaroval v Buchlovských kopcích poblíž obce Stupava motorkář, který na následky zranění zemřel.
„Jednatřicetiletý muž jel na motocyklu Suzuki Bandit ve směru od Brna na Staré Město. Poblíž motorestu Samota nepřizpůsobil v klesání v zatáčce rychlost jízdy a s motocyklem upadl na levou stranu. Následně motocykl narazil do silničního svodidla a pak se odrazil zpět na silnici. Motocyklista utrpěl při havárii zranění, kterým na místě podlehl,“ informovala dnes krajská policejní mluvčí Lenka Javorková.
K dopravní nehodě vyjížděli uherskohradišťští dopravní policisté a následně i kriminalisté, kteří si vyšetřování této havárie na místě převzali. Silnice byla plně zprůjezdněna až o půl jedenácté večer.
„K hlášené dopravní nehodě vyjížděli v 18:39 hodin hasiči ze stanice Uherské Hradiště a jednotka dobrovolných hasičů z Buchlovic. V době příjezdu se již na místě nacházela posádka zdravotnické záchranné služby, která prováděla resuscitaci zraněného řidiče motocyklu zn. Suzuki. Hasiči zajistili místo nehody a pomohli při ošetřování. K události vzlétl také vrtulník, lékař však bohužel konstatovat exitus,“ informoval Pavel Řezníček z HZS Zlínského kraje.
Letos je to již druhý motorkář, který zemřel při dopravní nehodě. „Celkově je to letošní osmá smrtelná dopravní nehoda v našem kraji. Za stejné období loňského roku jsme evidovali šest smrtelných nehod, tedy o dvě méně,“ doplnila policejní mluvčí.

Vlastimil Langer

Zdroj: Policie a HZS Zlínského kraje

Foto: HZS Zlínského kraje