Při havárii traktoru na Vsetínsku zemřeli dva lidé, další tři se vážně zranili

23.05.2020 13:29

LIDEČKO  - V lese poblíž Čertových skal v katastru Lidečka na Vsetínsku havaroval dnes v noci  traktor s pěti muži ve věku od 23 do 31 let. Dva muži při havárii zemřeli a tři utrpěli zranění. Na místě zasahovaly všechny složky integrovaného záchranného systému.   

„Havárii oznámil jeden z mužů z traktoru, který byl schopen i přesto, že byl zraněn, z místa nehody seběhnout do obce Lidečko za svými známými, kteří přivolali na místo kolem půl čtvrté ráno pomoc,“ informovala policejní mluvčí Zlínského kraje Lenka Javorková.
Traktor havaroval při jízdě po lesní cestě z asi stopadesátimetrového srázu, kde se zastavil o vzrostlý strom. Dva muži zemřeli na místě, další dva utrpěli těžká zranění, se kterými byl jeden z nich přepraven vrtulníkem do ostravské nemocnice a druhý do zlínské nemocnice, kde nakonec skončil i pátý muž, který doběhl pro pomoc.   

„Nehodu od brzkých ranních hodin šetří vsetínští dopravní policisté společně se vsetínskými kriminalisty. Na místo vyjížděla i policistka z týmu krizové intervence, která se věnovala rodinám zemřelých i těžce zraněných mladých mužů. Povolán byl i znalec z oboru silniční dopravy,“ dodala mluvčí. 
 Zásah komplikoval složkám integrovaného záchranného systému těžce dostupný svahovitý terén. Okolnosti havárie jsou předmětem dalšího šetření.  
Vlastimil Langer
Zdroj: PČR Zlínského kraje
Ilustraččné foto: Aechiv KNZ