Při havárii auta u Strání na Uherskohradišťsku zemřeli dva lidé

24.11.2020 07:03

UHERSKOHRADIŠŤSKO – Dva lidé z tříčlenné posádky osobního automobilu přišli v pondělí navečer o život, když jejich vozidlo havarovalo okolo 18. hodiny mezi obcemi Slavkov a Strání na Uherskohradišťsku.
„Řidič pravděpodobně v mlze dostal smyk a vyjel mimo komunikaci. Jako jediný nehodu přežil, ale byl se zraněním transportován do nemocnice. Dvě spolujezdkyně ve věku osmasedmdesát a pětačtyřicet let zemřely na místě. Alkohol u řidiče jsme vyloučili provedením dechové zkoušky. Přesné okolnosti této tragické události i nadále vyšetřují jak uherskohradišťští kriminalisté, tak dopravní policisté, sdělil policejní mluvčí Petr Jaroš.
„Automobil havaroval v blízkosti křižovatky s odbočkou na obec Korytná. Při nehodě začalo hořet v motorovém prostoru automobilu. Vznikající požár uhasil jeden z kolemjedoucích řidičů hasicím přístrojem,“ uvedl mluvčí HZS Zlínského kraje Roman Žemlička.
Požární poplach byl v 18:01 hodin vyhlášen profesionálním hasičům z Uherského Brodu a dobrovolným hasičům obce Strání.
„Až do příjezdu Zdravotnické záchranné služby Zlínského kraje hasiči prováděli resuscitaci dvou těžce zraněných osob. Přes veškerou snahu se hasičům ani zdravotníkům nepodařilo těžce zraněné osoby zachránit,“ dodal Žemlička.
Při dopravních nehodách zahynulo letos ve Zlínském kraji už 24 lidí, v loňském roce podle policejních statistik vyhaslo na silnicích v regionu 19 lidských životů.
Vlastimil Langer
Zdroj: Policie Zlínského kraje, HZS
Foto z místa nehody: HZS Zlínského kraje