Převrácený tahač zablokoval silnici na několik hodin

12.04.2024 13:35

KRHOVÁ - Od dnešního dopoledne zasahují profesionální hasiči ze stanice Valašské Meziříčí u havárie tahače s podvalem, který sjel u obce Krhová na Vsetínsku mimo cestu a převrátil se na bok, přičemž zablokoval oba jízdní pruhy. Silnice tak musela být v obou směrech uzavřena a provoz byl veden po objízdné trase. Na podvalu vezl řidič dvě plošiny, které spadly do pole.

„V době příjezdu hasičů na místo nehody byl řidič mimo vozidlo. Hasiči mu poskytli první předlékařské ošetření a poté ho předali přivolaným zdravotnickým záchranářům. Řidič se po ošetření v nemocnici vrátil zpět na místo nehody a zajišťoval odtah vozidla a nákladu. Hasiči mu poskytli alespoň pitný režim,“ informovala Lucie Javoříková, tisková mluvčí HZS Zlínského kraje.

Hasiči vozidlo zabezpečili proti vzniku požáru a zasypali sorbentem uniklé provozní kapaliny. Dále v místě úniku roztáhli sorpční hady. Provozní kapaliny unikly také z plošin a proto i zde hasiči natáhli sorpční hady a snažili se co nejvíce zamezit jejich dalšímu úniku, což bylo vzhledem k poloze plošin po nehodě velmi komplikované. Proto se na místo dostavil i zástupce životního prostředí a firmy, zajišťující odstranění ekologických havárií.

Majitel vozidla zajistil vyproštění tahače a podvalníku zpět na cestu a poté jeho odtah. Dalším vozidlem byly odvezeny i obě plošiny.
Vlastimil Langer
Zdroj a foto: HZS Zlínského kraje