Přesun očkovacího centra a odběrového místa na covid-19

01.12.2022 07:31

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - S platností od 1. prosince dochází v Uherskohradišťské nemocnici k přestěhování očkovacího centra a odběrového místa na covid-19. Očkovací centrum zahájí provoz v přízemí interního pavilonu (centrální objekt II, budova D) v prostorách odborných ambulancí. Odběrové místo bude nově sídlit v ambulanci na infekčním oddělení (budova E).

„Momentálně očkujeme každý pátek v odpoledních hodinách. Pro všechny zájemce o očkování nadále platí povinnost rezervace termínu prostřednictvím portálu Centrálního rezervačního systému na adrese https://crs.uzis.cz/. Počet zájemců o vakcinaci se týdně pohybuje v řádu několika desítek příchozích,“ sdělila náměstkyně pro léčebně preventivní péči, primářka dětského oddělení a současně vedoucí očkovacího centra Irena Baroňová. Více informací k vakcinaci naleznete webových stránkách Uherskohradišťské nemocnice www.nemuh.cz.

„Provozní doba odběrového místa na antigenní a PCR testování je každý všední den v čase 12 až 14 hodin. Rezervace termínu probíhá prostřednictvím webových stránek Uherskohradišťské nemocnice ambulance.nemuh.cz/pacient/ nebo na telefonním čísle 724 631 022. Cena antigenního testu pro samoplátce činí 201 Kč, částka PCR testu pro samoplátce je stanovena na 853 Kč,“ uvedla Lucie Sedláčková, tisková mluvčí Uherskohradišťské nemocnice.

Certifikáty o výsledku antigenního testu jsou zdarma dostupné k vytištění na webové adrese ocko.uzis.cz, za poplatek 100 Kč je možné si certifikát vyžádat přímo na odběrovém místě či v laboratoři klinické mikrobiologie a imunologie.

Certifikát o výsledku PCR testování bude vystaven spolu s výsledkovým listem a doručen e-mailem nebo je možné si jej vyzvednout osobně na oddělení klinické mikrobiologie a imunologie v Uherskohradišťské nemocnici.  
Vlastimil Langer
Zdroj a foto: Uherskohradišťská nemocnice