Press cup: fotbal z dílny novinářů. Díl dvacátý čtvrtý 16. února

10.02.2019 07:51

ZLÍN - Bylo to v roce 1996, kdy kohosi z tehdy sice konkurenčních, ale také aktivních a docela přátelských novinářských řad napadlo, že by se mohly poměřit síly na fotbalovém /halovém/ hřišti.
Nápad nezůstal bez realizace, tenisky tehdy ještě k sedavému řemeslu docela patřily a tak se odehrál ve zlínské Sportovní hale Novesty první ročník Press cupu.
Vydařil se za hojné účasti redaktorů ale i mnoha jiných souvisejících profesí od kameramanů přes editory až po přátele žurnalistů a nebylo divu, že za rok dostal mladšího bratříčka.
Dnes už je to rodina s vlastními potomky, jen paradoxně kromě organizátorů téměř zmizeli vlastní tvůrci reportáží. Bílou ocenění hodnou vránou zůstává tým Syndikátu novinářů, kde ovšem hraje jediný aktivní žurnalista, Robert Heč z TV Prima zvaný Messi z Lazů.
Jinak se časy mění.
Letos 16. února se na stejném místě potká hned devět týmů. Kromě zmíněného novinářského velmi tradiční účastníci. Vždy věrní podporovatelé z Pragokoncertu obhajují loňské prvenství, dále celky Magistrátu města Zlína, Krajských hasičů, Sportovních klubů Policie ČR, Pivovaru Černá Hora, Starostů České republiky, Bystřice pod Hostýnem a Lékařů KNTB.
Elitní společnost, vysoká výkonnost, výborná nálada a dokonalé zajištění z řad Syndikátu novinářů. Tím se myslí také zázemí a občerstvovací část, za niž ručí skvělí pánové Kratochvíl, Vlček, Lidinec a jejich kolegyně z „lahodného ochozu“ Zdena Lidincová.
Ceny přijde předat i tentokrát Jana Bubeníková, šéfka zlínského Syndikátu novinářů. Za obecnou správnost organizace jsou zodpovědní jako vždy Miroslava Krumpolcová a Jan Čada.

(hans)

Ilustrační foto: Vlastimil Langer