Před zahájením jarní části oznamuje FC Fastav Zlín změny v organizační struktuře

05.02.2022 09:06

ZLÍN - S účinností od 1. února dochází ke změnám v organizační struktuře klubu FC Fastav Zlín. Z pozice sportovního manažera se posouvá Zdeněk Grygera do role statutárního místopředsedy představenstva. „Posílení se dočká obchodní úsek, kam přichází bývalá dlouholetá finanční ředitelka společnosti Tescoma a členka Správní rady Nadace Tomáše Bati Miluše Hasoňová. V obchodní oblasti a v oblasti komunikace s orgány státní správy a samosprávy se bude aktivněji zapojovat i David Žabčík, člen představenstva a ředitel generálního partnera klubu společnosti Climax,“ uvádí se v tiskové zprávě sportovního klubu.

Z pozice místopředsedy představenstva zůstává Zdeňkovi Grygerovi odpovědnost za sportovní úsek, který povede společně s Markem Kalivodou. Intenzivněji se ale bude v následujícím období věnovat obchodním záležitostem, komunikaci se stávajícími i potenciálními partnery, komunikaci s LFA a FAČR a navázání výrazně širšího partnerství se Statutárním městem Zlín.
Vnitřní fungování klubu se nijak zásadně nezmění. Ředitelem klubu zůstává Leoš Gojš. Marek Kalivoda bude i nadále propojovat A tým s úsekem mládeže a řešit problematiku Klubové akademie ve Fotbalovém areálu Vlastislava Marečka na Vršavě ve spolupráci s vedoucím trenérem mládeže Jaroslavem Matějíčkem.
Začátkem letošního roku FC Fastav Zlín společně s představiteli střední školy Orbis podepsal Memorandum o vzájemné spolupráci, které vnímáme jako důležitý krok. Je to pro nás závazek a výzva zároveň. Společným cílem je toto spojení prohlubovat.
„Toto memorandum si klade za cíl v rámci Mládežnické fotbalové akademie na Vršavě propojit sportovní činnost s výchovně vzdělávacím procesem tak, aby se vzdělávání stalo nedílným nástrojem budoucího uplatnění naší sportující mládeže v jejím dalším životě. A to jak v průběhu studia, tak i po jeho skončení či po ukončení sportovní kariéry hráčů,“ uvádí se ve zprávě.
Rozhodnutí k uzavření Memoranda se SŠ Orbis vedla fotbalový klub skutečnost letitého spojení se Základní školou Komenského II ve Zlíně, která patří mezi partnerské školy. Právě tam se ve sportovních třídách vzdělávají naše nejmenší talentované naděje či děti fotbalistů. Tuto školu v minulosti navštěvovali například i Tomáš Poznar, Stanislav Dostál či Lukáš Železník. 
Stejně tak si FC Fastav velice váží již v minulosti započaté spolupráce s dalšími zlínskými středními školami, ať již je to Střední průmyslová škola polytechnická, Střední průmyslová škola nebo Gymnázium a jazyková škola Zlín. 

Text a foto: Vlastimil Langer

Zdroj: FC Fastav Zlín