Před nástupem do služby policista zadržel zloděje ze supermarketu

12.05.2020 10:07

NAPAJEDLA – Cizince, který v sobotu 9. května v Napajedlech na Zlínsku nezaplatil nákup v supermarketu, zadržel po pronásledování ulicemi města policista, který se právě chystal do služby. Kriminalisté cizince obvinili z krádeže. 

Policista, který slouží na Obvodním oddělení Policie ČR v Napajedlech, se uplynulou sobotu chystal na noční službu, před kterou si šel kolem osmnácté hodiny nakoupit do supermarketu. Už při vstupu si všiml podezřelého muže, který popíjel pivo a díval se do prodejny.

„Když si nakoupil a přistupoval k pokladně, uslyšel nějakého zákazníka, jak říká prodavačce, že přes pokladnu prochází bez zaplacení muž se zbožím v nákupním vozíku. Ani chvilku neváhal a vydal se z prodejny za zlodějem, který před ním začal utíkat. Před obchodem se před policistou rozběhl ještě další muž, ten, kterého si policista všiml s pivem v ruce při vstupu,“ uvedla krajská policejní mluvčí Lenka Javorková.
Policista při pronásledování mužů ulicemi Napajedel telefonicky vyrozuměl na lince 158 operační středisko a také dalšího kolegu. Prchající muži občas zpomalili a cizím jazykem na policistu křičeli a dokonce se ho snažili fyzicky napadnout. Údery rukou policista vykryl a kopům se mu podařilo vyhnout. 

„Útoků si všiml projíždějící cyklista, který byl poté policistovi při dalším pronásledování nápomocen. Policista průběžně telefonicky informoval operačního důstojníka o aktuální poloze pronásledovaných mužů. Hlídka, kterou mu operační důstojník vyslal na pomoc, oba provinilce zadržela,“ dodala mluvčí.

Případ si převzali zlínští kriminalisté, kteří sedmadvacetiletého cizince obvinili z trestného činu krádeže s trestní sazbou, s ohledem na stav nouze, na osm let. Cizinec měl odcizit v supermarketu 35 balíčků pistácií, chipsy, boty, sýry, meruňky a uzeniny za částku přesahující pět tisíc korun. Ukradené zboží nechal při útěku před prodejnou. Kriminalisté zjistili, že cizince stíhají pro krádež i brněnští policisté.

Vlastimil Langer
Zdroj a ilustrační foto: PČR Zlínského kraje