Před hořící plynovou přípojkou hasiči ochránili dům vodní stěnou

28.03.2020 14:23

KROMĚŘÍŽ - Škodu za 150 tisíc korun způsobil včera asi hodinu před půlnocí požár plynu unikajícího z přípojky, který bezprostředně ohrožoval rodinný dům v Kroměříži. „Vyšetřovatel hasičů potvrdil, že požár se na plynovou přípojku rozšířil od hořící popelnice,“ informoval mluvčí HZS Zlínského kraje Pavel Řezníček.

K požáru v Braunerově ulici přijeli do pěti minut profesionální i dobrovolní hasiči z Kroměříže. „Bleskově natáhli útočné proudy a pro ochranu rodinného domku nasadili deflektor, používaný k vytvoření vodní stěny. Obyvatelé byli z objektu okamžitě evakuováni,“ sdělil Pavel Řezníček.

Velitel zásahu na místo ihned povolal plynaře, energetiky a posilovou jednotku dobrovolných hasičů z Hulína s další cisternou.

„Pohotovostní služba po zhodnocení situace odstavila větší část plynovodu. Bezprostředně nato hasičské jednotky dohasili zasažené okolí a zkontrolovaly rodinný dům termokamerou, která naštěstí vyloučila rozšíření požáru na objekt,“ dodal mluvčí hasičů.
Díky velmi rychlé reakci majitelů a hasičů nedošlo k rozšíření na rodinný domek a byly tak uchráněny hodnoty ve výši přibližně pěti milionů korun. Přesná příčina je předmětem dalšího šetření.

Vlastimil Langer
Zdroj a foto z místa požáru: HZS Zlínského kraje