Práce na městské knihovně pokračují rychlým tempem

17.02.2023 07:16

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM - Na podzim letošního roku by se měla dle předpokladu otevřít zrekonstruovaná knihovna spolu s novou přístavbou. Objekt má již vylitou betonovou podlahu a dokončuje se osazení hliníkových konstrukcí včetně výplní.
„Na původní budově je vše připraveno na zasklení světlíku v posledním patře. Přístavba městské knihovny doslova roste před očima. V celém objektu přístavby byla vylita betonová podlaha včetně přebroušení povrchu. Kolemjdoucí si mohli povšimnout vnějších hliníkových konstrukcí, které jsou již zasklené. Ve vnitřních prostorech se dokončily sádrové omítky stěn a stropů a nyní se provádí montáž kovového rastru pro uchycení akustického podhledu,“ uvedla Petra Graclíková, rožnovská tisová mluvčí.
„V podobném tempu pokračují práce také na hlavní budově knihovny. Máme zde hotové omítky v prvním i druhém nadzemním podlaží a také sádrokartonové konstrukce šikmin krovů a nových příček. Současně se osadila hliníková konstrukce světlíku v posledním patře a nyní se čeká na jeho zasklení,“ sdělila místostarostka města Markéta Blinková.

Vlastimil Langer

Zdroj a foto: MěÚ Rožnov pod Radhoštěm