Pozvánka na vzpomínkovou akci na Tomáše Baťu

10.07.2021 16:13

ZLÍN – Památník Tomáše Bati ve spolupráci se statutárním městem Zlínem a Nadací Tomáše Bati připravuje pro veřejnost vzpomínkovou akci na Tomáše Baťu. Uskuteční se ve dnech 11. a 12. července u příležitosti 89. výročí úmrtí zlínského rodáka a jednoho z největších průmyslníků všech dob Tomáše Bati.
„Lidé jsou zváni ke vzpomínce do Památníku Tomáše Bati ve Zlíně. Velkým lákadlem této významné události je doprovodná tematická výstava Tomáš Baťa a jeho rodný Zlín na historických fotografiích, která bude oficiálně zahájena v neděli 11. července ve 14 hodin. Úvodního slova se ujme náměstek primátora města Zlína Pavel Stojar,“ informoval tiskový mluvčí zlínského magistrátu Tomáš Melzer.
Kromě výstavy si budou moci příchozí prohlédnout věrnou maketu Baťova letounu Junkers F-13ge a bustu Tomáše Bati. „V rámci nedělního dne otevřených dveří mohou návštěvníci využít prodloužené otevírací doby, která začíná v 10 hodin dopoledne a končí 9. hodinou večerní. Přesně v tento čas se Baťův památník slavnostně rozsvítí. O půlhodiny později bude budova uzavřena,“ dodal mluvčí.
Zájemci mohou přijít do Baťova památníku také v pondělí 12. července, tedy v den kdy Tomáš Baťa před 89 lety tragicky zahynul. Otevřeno bude od 10 do 17:30 hodin. Ve 21 hodin se zlínský klenot opět slavnostně rozzáří. Po oba dny je vstup zdarma.

Vlastimil Langer
Zdroj: Magistrát města Zlína

Foto: Archiv SNZ