Pozvánka na tiskovou konferenci k případné výstavbě nové nemocnice

19.08.2020 08:06

Tisková konference s názvem Zastavíme tunel v Malenovicích,  Naši nemocnici zachráníme,  se uskuteční ve čtvrtek 20. srpna od 9:00 hodin v Alternativě, kulturním institutu Zlín, Osvoboditelů 3778 (Kolektivní dům).

Na konferenci budou podány informaci k pokračování sbírání podpisů pro vyvolání referenda, k aktuálnímu počtu podpisů, který den ode dne významně roste a k možnostem možného zrušení projektu nové nemocnice v Malenovicích. 

Členové spolku Zachraňme naše zdravotnictví, především senátor Tomáš Goláň, zakladatel iniciativy Zachraňme Baťovku Ondřej Martínek a neurochirurg Michal Filip zároveň představí další kroky v boji za zachování KNTB v současném areálu.
Akce se dále zúčastní další členové a podporovatelé spolku Zachraňme naše zdravotnictví, který zastřešuje aktivity iniciativy, mezi které patří např. poslankyně Margita Balaštíková a Marie Pěnčíková, poslanec Martin Novák, krajské zastupitelky Táňa Valentová Nersesjan a Helena Lasztoviczová, členka krajské rady Odborového svazu zdravotnictví a sociální péče ČR Martina Hvozdenská nebo architekt Jiří Kotásek.
V 17:00 pak ve stejných prostorách proběhne přednáška docenta Michala Filipa a jeho hostů s názvem Chyťme rozum do hrsti na téma organizace zdravotní péče ve Zlínském kraji a její úskalí očima zdravotníků.
Iniciativa Zachraňme Baťovku