Požár zničil hospodářskou budovu ve Střelné na Vsetínsku

10.04.2022 07:46

STŘELNÁ – V sobotu 9. dubna krátce po třetí hodině ranní vyjeli hasiči k požáru hospodářské budovy v obci Střelná na Vsetínsku, kde byl vyhlášen druhý stupeň požárního poplachu. Nikdo nebyl zraněn. Vyšetřovatel hasičů společně s Policií ČR zjišťuje příčinu vzniku požáru a vzhledem ke zjištěným okolnostem pracuje s verzí úmyslného zapálení prozatím neznámou osobou.
„Při příjezdu jednotek byl celý objekt v plamenech a podle prvotních informací se neměl uvnitř nikdo nacházet, což se také potvrdilo. K likvidaci požáru hasiči použili několik proudů hasební vody. Požár měli brzy pod kontrolou. V těsné blízkosti hořícího objektu parkovala osobní auta a hrozilo jejich poničení. Dvě vozidla proto hasiči museli přeparkovat dál od hořící stodoly,“ uvedla tisková mluvčí HZS Zlínského kraje Lucie Javoříková.
Dvěma hasebními proudy hasiči dohašovali skrytá ohniska, přičemž postupně rozebírali konstrukci budovy. Při dohašování museli hasiči použít i motorovou pilu k řezání krovů. Vše prolévali vodou do brzkých ranních hodin. Likvidaci požáru velitel zásahu ohlásil až pár minut před sedmou hodinou.
„Rychlým zásahem hasiči uchránili před požárem rodinný dům stojící se u hořící budovy. Díky tomu byl uchráněn majetek v hodnotě okolo 3,5 milionu korun,“ dodala mluvčí.
U požáru zasahovali profesionální hasiči ze stanic Valašské Klobouky a Vsetín a dobrovolné jednotky z obcí Francova Lhota a Horní Lideč.

Vlastimil Langer
Zdroj a foto z místa požáru: HZS Zlínského kraje