Požár zničil dům v obci Vysoké Pole

01.03.2023 13:00

VYSOKÉ POLE -  Druhý stupeň požárního poplachu vyhlásil v úterý 28. února večer velitel zásahu hasičů kvůli požáru rodinného domu ve Vysokém Poli na Zlínsku. Při požáru nebyl nikdo zraněn, příčinu vzniku požáru a výši škody zjišťuje vyšetřovatel hasičů.
„V úterý v devět hodin večer byl na tísňovou linku hasičů ohlášen požár rodinného domu v obci Vysoké Pole na Zlínsku. Postupně bylo na místo vysláno sedm jednotek hasičů a byl vyhlášen druhý stupeň požárního poplachu. Po příjezdu prvních jednotek byla dřevostavba celá v plamenech. Hasiči u domu odpojili přívod elektřiny a plynu a zahájili hasební práce,“ informovala Lucie Javoříková, tisková mluvčí HZS Zlínského kraje.
Hasiči prozkoumali místo požáru, zda se v okolí domu či uvnitř nenachází nějaká osoba. To se naštěstí nepotvrdilo. O půl desáté měli hasiči požár již pod kontrolou a velitel zásahu vyhlásil lokalizaci požáru.
„K hašení rozsáhlého požáru použili hasiči celkem šest hasebních proudů vody. Po uhašení přízemí domu postupně hasili půdní prostory a skrytá ohniska, která vyhledávali termokamerou. Po desáté hodině večerní hasiči dohašovali již jen poslední místa požáru. Velitel zásahu proto rozhodl o redukci sil a prostředků. Jednotky hasičů se tak začaly vracet zpět na své základny,“ dodala tisková mluvčí hasičů.

Vlastimil Langer

Zdroj a foto z místa požáru: HZS Zlínského kraje