Požár zasáhl velkoobjemový seník v Oldřichovicích, škoda jde do milionů

25.07.2022 17:28

OLDŘICHOVICE – Škodu za přibližně šest milionů korun dnes dopoledne způsobil požár velkoobjemového seníku v areálu bývalého zemědělského družstva v Oldřichovicích na Zlínsku. Nikdo nebyl zraněn. S požárem bojovalo od 12.30 hodin 11 hasičských jednotek s115 cisternami a dvěma automobilovými žebříky.
„Požár nakladače, ke kterému došlo při práci uvnitř seníku, se rozšířil na celý objekt. Ke vzniku požáru na pracovním stroji došlo při překládání balíků. Obsluha již nedokázala stroj odvézt do dostatečné vzdálenosti. Uvnitř seníku tak začalo hořet 500 balíků slámy a stejný počet balíků sena. Rychle šířící se požár značně poškodil celý objekt. Velitel zásahu si proto na místo povolal statika, který zakázal vstup dovnitř, neboť hrozilo zřícení budovy. Hasiči proto mohli hasit pouze z vnějšku, kdy ochlazovali obvodový plášť budovy a hasili pomocí výškové techniky,“ uvedla Lucie Javoříková, tisiková mluvčí HZS Zlínského kraje.
Majitel objektu si zajistil nakladač, pomocí něhož odvezl balíky, nacházející se před objektem tak, aby zpřístupnil místo hasičům, a aby se předešlo rozšíření požáru i na ně.
Celý zásah komplikoval nedostatek vody, kterou hasiči museli kyvadlově dovážet cisternami z nedalekých Otrokovic a Napajedel.
Přesná příčina vzniku požáru je stále v šetření.

Vlastimil Langer
Zdroj a foto z místa požáru: HZS Zlínského kraje