Požár v rodinném domě ve Vizovicích způsobila vadná sušička ovoce

28.11.2021 07:10

VIZOVICE – Škodu vyčíslenou předběžně na 400 tisíc korun způsobil v sobotu 27. listopadu požár v rodinném domě ve Vizovicích na Zlínsku. Podle vyšetřovatele hasičů majitelka domu ponechala v obývacím pokoji zapnutou elektrickou sušičku ovoce a odešla. Kvůli nadýchání zplodin z požáru skončil v nemocnici její syn.
„Požár vznikl kvůli závadě na elektrické sušičce ovoce a během krátké chvíle byl ve spodní části domu cítit štiplavý kouř, který se postupně dostal i do horního patra. Tam se nacházela žena se synem. Ta si kouře všimla a stihla ještě vyběhnout ven. Syn to ale už nestihl. Kvůli kouři nebylo uvnitř domu vidět ani na krok. Zavřel se v pokoji v horním patře a zavolal hasiče,“ sdělila tisková mluvčí HZS Zlínského kraje Lucie Javoříková.
Jako první přijeli místní dobrovolní hasiči z Vizovic, kteří mladého muže zachránili pomocí žebříku. I tak skončil mladík v péči posádky zdravotnické záchranné služby z důvodu nadýchání zplodin. Hasiči zachránili z domu i kočku, kterou vynesli ven do bezpečí. Pes, nacházející se v obývacím pokoji, nepřežil.
„K požáru vyjeli i profesionální hasiči ze Zlína a dobrovolná jednotka ze Zádveřic, kteří během krátké chvíle měli požár pod kontrolou. Zároveň odvětrávali dům pomocí přetlakové ventilace. Díky rychlému zásahu hasičů byl uchráněn majetek v hodnotě tří milionů korun,“ dodala mluvčí hasičů.
Vlastimil Langer
Zdroj a foto: HZS Zlínského kraje