Požár v průmyslovém objektu v Bílovicích způsobil milionovou škodu

21.09.2020 07:11

BÍLOVICE – Škodu za milion korun způsobil v neděli 20. září požár v průmyslovém areálu výrobní společnosti v Bílovicích na Uherskohradišťsku. Nikdo nebyl zraněn, hasiči uchránili hodnoty za pět milionů. Příčina vzniku požáru je nadále v šetření.

„Hlášení o požáru přijalo krajské operační středisko krátce po druhé hodině ranní. Na místo okamžitě vyjelo sedm jednotek profesionálních a dobrovolných hasičů,“ sdělil Pavel Řezníček z HZS Zlínského kraje.

Velitel zásahu po příjezdu na místo potvrdil,  že se jedná o požár ve výrobních prostorách společnosti. „Okamžitě byl natažen jeden vysokotlaký proud a požár byl během několika minut lokalizován. Pomocí přetlakové ventilace hasiči zasažené prostory odvětrali a za využití výškové techniky zkontrolovali střešní konstrukce objektu,“ popsal zásah mluvčí HZS.

Ve 3:33 hodin velitel zásahu ohlásil celkovou likvidaci požáru a místo si převzal zástupce firmy. K události byl povolán také vyšetřovatel hasičů z Uherského Hradiště, který zjišťuje přesnou příčinu vzniku události.
Vlastimil Langer

Zdroj a foto: HZS Zlínského kraje