Požár v chatové oblasti v Uherském Brodě zničil osobní auto

03.01.2021 10:12

UHERSKÝ BROD - U požáru osobního automobilu v zahrádkářské kolonii v Uherském Brodě zasahovali dnes po půlnoci hasiči. Při požáru se nikdo nezranil, škoda představuje zhruba 50 tisíc korun.
„Hasiči přijali v 00:16 hodin oznámení o hořícím osobním automobilu v chatové oblasti Vinohrady v Uherském Brodě. Požární poplach byl vyhlášen jednotkám profesionálních hasičů z požárních stanic Uherský Brod a Uherské Hradiště i jednotce dobrovolných hasičů města Uherský Brod,“ informoval dnes Roman Žemlička z HZS Zlínského kraje.
Profesionální hasiči z Uherského Brodu přijeli k požáru jako první, protože byli v nedaleké městské části Újezdec u vyproštění netopýra z digestoře rodinného domu.
„Při příjezdu na místo požáru byl osobní automobil celý v plamenech. Hasiči v dýchacích přístrojích požár uhasili jedním vysokotlakým proudem vody. Na místo požáru se dostavila Policie České republiky, psovod se psem na vyhledávání akcelerantů hoření a vyšetřovatel hasičů. Hasiči pro potřeby vyšetřování osvětlovali místo požáru,“ dodal mluvčí hasičů s tím, že příčina požáru zůstává v šetření Policie České republiky.

Vlastimil Langer
Zdroj a foto: HZS Zlínského kraje