Požár v bytovém domě v Rožnově pod Radhoštěm nepřežili kočka se psem

14.02.2023 09:09

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM - Škodu v předběžné výši 300 tisíc korun způsobil v pondělí 13. února odpoledne požár bytu v Rožnově pod Radhoštěm. Majitelka bytu se synem později vyhledali lékařské ošetření, při požáru zahynuli pes i kočka. Příčina vzniku požáru zůstává ve společném šetření hasičů a Policie České republiky. 
Hlášení o požáru a dýmu z oken bytu v přízemí přijali hasiči v 14:40 hodin. Na místě požáru byla jako první jednotka Hasičského sboru města Rožnov pod Radhoštěm. „Hasiči v dýchacích přístrojích zahájili hasební práce s jedním vysokotlakým proudem vody, protože v jednom z pokojů vycházel ze sedačky dým a jiskry. Ještě před tím ale zastavili přívod plynu a vypnuli elektřinu,“ informoval Roman Žemlička z HZS Zlínského kraje.
Hasiči prozkoumali ostatní byty a zjistili zakouření pouze v bytové jednotce přímo nad bytem zasaženým požárem. Evakuace obyvatel domu tak nebyla nutná.
„Majitelka bytu se svým synem odmítli pomoc zdravotnické záchranné služby, protože prý jen vběhli do bytu pro psa a kočku. Těm syn poskytl nezbytnou pomoc a odvezl je k veterináři. Následně se vrátil i se zprávou, že pes i kočka nejsou na živu. Nakonec matku i se synem do nemocnice k dalšímu vyšetření odvezla jejich známá,“ dodal Roman Žemlička.
Vlastimil Langer
Zdroj a foto z místa požáru: HZS Zlínského kraje