Požár v areálu kovošrotu v Tlumačově zaměstnal 14 jednotek hasičů

04.05.2024 16:56

TLUMAČOV – Požár kovového šrotu dnes dopoledne zasáhl průmyslový areál v Tlumačově na Zlínsku. K jeho likvidaci vyjelo 14 hasičských jednotek, při zásahu se lehce zranili dva hasiči, příčinou požáru a výší škody se zabývá vyšetřovatel hasičů.
„V 9:53 hodin přijalo krajské operační středisko hasičů informaci o požáru v průmyslovém areálu v Tlumačově na Zlínsku. Na místo byly okamžitě vyslány profesionální i dobrovolné jednotky s cisternami,“ informoval Pavel Řezníček z HZS Zlínského kraje. 
Velitel zásahu potvrdil, že požár zasáhl kovový šrot na ploše asi 30x30 metrů. Okamžitě bylo nasazeno několik útočných proudů a byly povolány další jednotky z důvodu zajištění dostatku především hasební vody. Postupně byl vyhlášen třetí stupeň poplachu a velení zásahu si převzal územní a následně krajský řídicí důstojník HZS kraje. Celkem na místě zasahovalo 14 jednotek profesionálních a dobrovolných hasičů.
„Nebezpečné zplodiny hoření se naštěstí šířily především mimo zastavěnou oblast, nicméně starosta obce varoval a informoval obyvatel o nastalém nebezpečí s doporučením dalšího postupu,“ pokračoval Pavel Řezníček.
Požár se podařilo dostat pod kontrolu přibližně po dvou hodinách zásahu. Za využití těžké techniky byl zasažený materiál rozebírán a dohašován, a v 13:53 hodin byla ohlášena celková likvidace požáru.
Vlastimil Langer
Zdroj a foto z místa požáru: HZS Zlínského kraje