Požár střechy dřevěnice v Jasenné likvidovalo pět hasičských jednotek

11.10.2020 11:54

JASENNÁ - Škodu za 150 tisíc korun způsobil v sobotu 10. října po deváté hodině ranní požár střechy dřevěnice v Jasenné na Zlínsku. K jeho likvidaci vyjelo pět hasičských jednotek. Nikdo nebyl zraněn, hasiči uchránili hodnoty za tři miliony korun.
„Hasiči nejprve k likvidaci požáru použili zařízení Cobra a pomocí termokamery prováděli průzkum místa požáru. Hustý dým se valil z komína a jeho bezprostředního okolí. Proto postupně rozebrali střešní konstrukci pomocí bouracích sekyr. S termokamerou odhalili zdroj požáru, avšak aby se k místu dostali, museli rozebrat stěny a zateplení objektu. Nalezené místo požáru poté prolili vodou. Následně na to velitel zásahu vyhlásil likvidaci požáru a postupně začal redukovat síly a prostředky na místě zásahu,“ uvedla tisková mluvčí HZS Zlínského kraje Lucie Javoříková.
Vyšetřovatel hasičů stanovil jako příčinu požáru vznícení nosných trámů obvodové konstrukce dřevěnice v blízkosti komína. Uchráněné hodnoty byly odhadnuty na tři miliony korun, neboť dřevěnice se nacházela v těsné blízkosti dalších historických objektů,“ dodala tisková mluvčí.

Vlastimil Langer
Zdroj a foto: HZS Zlínského kraje