Požár s výbuchem zničil dům na Valašsku

24.04.2022 16:33

LOUČKA – Při výbuchu rodinného domu v Loučce na Vsetínsku se dnes ráno zranil jeden člověk, kterého do nemocnice transportoval vrtulník. Škoda a příčina výbuchu i požáru je v šetření hasičů a Policie ČR.

„Požár s výbuchem dnes okolo páté hodiny ranní vyděsil obyvatele obce Loučka. Na místo postupně vyjelo osm jednotek hasičů. Po příjezdu hasiči jedním proudem hasební vody požár uhasili. Poté rozebírali konstrukce domu a dohašovali skrytá ohniska. Následně odstraňovali sutiny a zpřístupnili tak prostor dalším zasahujícím složkám. Vzhledem k velkému poškození budovy museli hasiči provést statické zajištění zbylé části,“ informovala Lucie Javoříková, tisková mluvčí HZS Zlínského kraje.
Výbuch dům zčásti zničil, jeho větší část se zřítila. Velitel zásahu vyhlásil třetí stupeň požárního poplachu a povolal i USAR tým z Ostravy a kolegy ze Záchranného útvaru Hlučín.

 Na místě požáru zasahovali profesionální hasiči ze stanic Valašské Meziříčí a Zlín a dobrovolné jednotky z Podhradní Lhoty, Loukova, Loučky, Kunovic, Kelče a Bystřice pod Hostýnem.
Vlastimil Langer
Zdroj a foto z místa požáru: HZS Zlínského kraje