Požár rodinného domu v Bystřici způsobila technická závada na elektrospotřebiči

22.04.2023 07:13

BYSTŘICE POD HOSTÝNEM – Škodu předběžně vyčíslenou na 1,5 milionu korun způsobil ve čtvrtek 20. dubna požár rodinného domu v Bystřici pod Hostýnem na Kroměřížsku. Silně rozrušené majitelce domu přivolali hasiči zdravotnickou záchrannou službu.
„Oznámení o požáru rodinného domu přijalo krajské operační středisko ve čtvrtek po poledni.  Na místo okamžitě vyjeli profesionálové ze stanic Bystřice pod Hostýnem a Holešov, které doplnily dobrovolné jednotky z Bystřice pod Hostýnem a místní části Rychlov. Po příjezdu na místo byla událost potvrzena. Majitelka domu jej stačila opustit před naším příjezdem. Z celé události byla silně rozrušena, proto byla na místo povolána zdravotnická záchranná služba,“ informoval Adam Fukse z HZS Zlínského kraje.
 Při průzkumu hasiči uvnitř domu nalezli kočku, kterou z domu zachránili. Na likvidaci požáru použili dva vodní proudy. Pro úplné dohašení skrytých ohnisek museli rozebrat část střechy a stropy.
„Hasiči svým zásahem uchránili hodnoty za další tři miliony korun. Příčinou požáru byla podle vyšetřovatele technická závada na některém ze spotřebičů a zůstává nadále v našem šetření,“ dodal mluvčí hasičů.

Vlastimil Langer
Zdroj a foto z místa požáru: HZS Zlínského kraje