Požár rodinného domu v Bojkovicích hasiči rychle zlikvidovali

01.10.2020 11:07

BOJKOVICE – Závada na elektroinstalaci způsobila požár rodinného domku v Bojkovicích v místní části Krhov na Uherskohradišťsku, který likvidovaly ve středu 30. září večer tři hasičské jednotky.
„Při požáru nebyl nikdo zraněn, škoda byla vyčíslena na pět tisíc korun, hasiči uchránili hodnoty za minimálně 700 tisíc korun,“ informoval Roman Žemlička z HZS Zlínského kraje.
Požár byl hasičům ohlášen v 20:20 hodin. Oznamovatel hasičům sdělil, že v domě jsou plynové láhve a jedna osoba. Požární poplach byl vyhlášen profesionálním hasičům z požární stanice Uherský Brod a Slavičín a dobrovolným hasičům z Bojkovic.           
„Po příjezdu na místo požáru byli v blízkosti domu tři lidé. Hasiči v dýchacích přístrojích prozkoumali místo požáru a v domě nenalezli žádnou osobu. Po likvidaci ohniska požáru použili hasiči k odvětrání prostor přetlakovou ventilaci,“ uvedl Roman Žemlička.
V domě byly nalezeny tři desetikilové a jedna pětikilová tlaková láhev s propan butanem.
„Vyšetřovatel hasičů zjistil, že v pokoji domu, v kterém požár vznikl, byla za skříní elektrická zásuvka, v níž byl zapojen prodlužovací kabel. Příčinou požáru byla technická závada na elektroinstalaci,“ upřesnil mluvčí hasičů.

Vlastimil Langer

Zdroj a foto: HZS Zlínského kraje