Požár rekreační chalupy včas uhasili hasiči

18.03.2023 16:22

JASENICE - Zkažený víkend má majitel rekreační chalupy, stojící v Jasenici na Vsetínsku, který se jistě těšil na nadcházející slunečný víkend s rodinou. Jenže všechno mu zhatil trám zazděný v komíně. Výsledkem byl požár, který v zárodku uhasili včas přivolaní hasiči. Přesto je škoda okolo 200 tisíc korun, nikdo nebyl zraněn.
„Po zatopení v kamnech uvnitř objektu však večer zjistil, že jde okolo kamen kouř. Nečekal a ihned zavolal na pomoc hasiče. Na místo byli vysláni profesionální a dobrovolní hasiči ze Vsetína, kteří ihned zahájili hasební práce. Použili několik proudů vody včetně zařízení COBRA. Postupně rozebírali zasažené konstrukce chalupy, vyhledávali skrytá ohniska a prolévali je vodou,“ informovala Lucie Javoříková, tisková mluvčí HZS Zlínského kraje.
Vyšetřovatel hasičů šetřením zjistil, že příčinou požáru byl trám zazděný v komínovém tělese, k jehož zapálení došlo dlouhodobým a opakovaným tepelným namáháním. Vzniklá škoda byla předběžně vyčíslena na 200 tisíc korun. Uchráněn byl majetek v hodnotě tří milionů korun.

Vlastimil Langer
Zdroj a foto: HZS Zlínského kraje