Požár pergoly zničil auto a poškodil rodinný dům

19.04.2022 16:46

KUDLOV - V místní části města Zlína Kudlov dnes v noci hořela pergola u rodinného domu.  Nikdo nebyl zraněn, škoda vzniklá požárem byla určena v předběžné výši 800 tisíc korun. Hasiči uchránili hodnoty v předběžné výši tři miliony korun.

„Požární poplach byl vyhlášen v 1:43 hodin třem jednotkám hasičů. V době našeho příjezdu do ulice Bílá, byla pergola celá v plamenech a hrozil přenos požáru na rodinný dům. Ještě před naším příjezdem se majitel domu snažil uhasit požár hasicím přístrojem,“ informoval Roman Žemlička z HZS Zlínského kraje.
Hasiči likvidovali požár v dýchacích přístrojích. S pomocí několika proudů vody se ho podařilo uhasit a zabránit většímu poškození rodinného domu. „I tak musel majitelům domu poskytnout posttraumatickou péči člen psychosociálního intervenčního týmu. Poté jsme rozebrali část konstrukce střechy a vyhledávali i hasili další ohniska požáru,“ dodal Roman Žemlička.
Požár zničil celou pergolu a poškodil i část zateplení a střechy rodinného domu, zaparkovaný automobil, náhradní díly na auto, náhradní díly a další věci.
Příčina požáru i výše škody zůstává ve společném šetření hasičů a policie.
Na místě zasahovala jednotka Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje stanice Zlín a jednotky Sboru dobrovolných hasičů města Statutárního města Zlín-Prštné a obce Březůvky.

Vlastimil Langer

Zdroj a foto z místa požáru: HZS Zlínského kraje