Požár oplocené lesní školky hasilo šest jednotek hasičů

14.07.2022 07:50

MLADCOVÁ - Včerejší noční požár lesa ve Zlíně-Mladcové v lokalitě Mladcovské kopce zaměstnal šest jednotek hasičů. Ke zranění osob nedošlo, požár způsobil škodu v předběžné výši 100 tisíc korun. Uchráněn byl les v předběžné hodnotě půl milionu korun. Příčina vzniku požáru zůstává v šetření.

„Oznámení o požáru jsme přijali ve středu 13. čřervence v 21:12 hodin. Oznamovatel nám pouze sdělil, že kouř vycházející z lesa vidí ve vzdálenosti asi dvou kilometrů od Suchého dolu ve směru na Zboženské rybníky. Situace byla taková, že i operační důstojník ze stanice Zlín v ulici Přílucká kouř také viděl. Bohužel pro jednotky toto byla velmi obecná informace. Jediná indicie, která řídila jízdu k místu požáru, byl viditelný kouř. Na místo požáru se proto první jednotka dostala až v 21:32 hodin,“ informoval Roman Žemlička z HZS Zlínského kraje.

Po příjezdu na místo hasiči zjistili, že hoří tráva a stromky v oplocené části na ploše asi 50 metrů šířky a 100 metrů délky. Aby se do prostoru dostali, museli prořezat a odstranit část oplocení. „Vodu k hašení jsme k místu požáru dopravovali kyvadlově velkoobjemovými cisternami z nedaleké městské části Mladcová. Jednotky se začaly vracet od požáru na stanici a do zbrojnic 14. července těsně po půlnoci.“ dodal Roman Žemlička.
U požáru zasahovala jednotka HZS Zlínského kraje stanice Zlín a jednotky sboru dobrovolných hasičů z Fryštáku, Mladcové, Rackové, Štípy a Zlína.
Vlastimil Langer

Zdroj a foto z místa požáru: HZS Zlínského kraje