Požár hospodářské budovy v Nedašově Lhotě likvidovalo pět hasičských jednotek

06.11.2020 12:27

NEDAŠOVA LHOTA – Škodu za 200 tisíc korun způsobil ve čtvrtek 5. listopadu večer požár hospodářské budovy v Nedašově Lhotě na Valašskokloboucku. Událost se obešla bez zranění, příčinou požáru byla podle vyšetřovatele hasičů nevhodná konstrukce komína.

„Krátce před půl osmou večerní měli vyhlášený poplach profesionální hasiči ze stanic Valašské Klobouky a Slavičín a dobrovolné jednotky z Brumova, Valašských Klobouk a hasiči obce Nedašova Lhota, kteří byli vysláni k hlášenému požáru střechy hospody v Nedašově Lhotě na Zlínsku,“ informovala dnes tisková mluvčí HZS Zlínského kraje Lucie Javoříková.
Postupně se na místě sjelo všech pět jednotek. Průzkumem místa však zjistili, že nehoří hospoda, ale vedlejší hospodářský objekt o velikosti okolo 3x8 m, ve kterém se topilo v kamnech na tuhá paliva.

„Hasiči k likvidaci požáru použili tři hasební proudy vody a během krátké chvíle měli požár pod kontrolou. Poté postupně začali rozebírat konstrukci střechy a vyhledávali skrytá ohniska, která dohašovali. Objekt neustále kontrolovali termokamerou,“ dodala tisková mluvčí s tím, že na dohlídku do ranních hodin zůstali u budovy místní dobrovolní hasiči.
Vlastimil Langer

Zdroj a foto: HZS Zlínského kraje