Požár hospodářské budovy a rodinného domu v Žeranovicích nepřežil muž

28.12.2020 12:05

ŽERANOVICE – Smrt jednoho z obyvatel rodinného domu si vyžádal v neděli 27. prosince v noci požár hospodářské budovy a části rodinného domu v Žeranovicích na Kroměřížsku. Na příčině požáru a výši škody nyní pracují vyšetřovatelé hasičů.
„V noci ve 23:02 hodin byli hasiči vysláni k hlášenému požáru komína rodinného domu v Žeranovicích. Ještě před příjezdem jednotek na místo události bylo upřesněno, že požár zasáhl i rodinný dům a je podezření na osobu, nacházející se v objektu,“ uvedl Pavel Řezníček z HZS Zlínského kraje.
K události postupně dorazily jednotky profesionálních hasičů z Holešova a Zlína, a jednotky sborů dobrovolných hasičů obcí Žeranovice, Racková, Holešov a Zahnašovice. Velitel zásahu potvrdil, že požár zasáhl hospodářskou budovu a část rodinného domku.
„Hasiči okamžitě zahájili hasební práce a průzkum uvnitř budovy. V silně zakouřeném prostoru nalezli staršího muže nejevícího známky života, kterého dostali mimo objekt a okamžitě zahájili resuscitaci. Po příjezdu posádky zdravotnické záchranné služby ho předali do péče zdravotníků, avšak lékař přes veškerou snahu bohužel konstatoval exitus,“ řekl mluvčí hasičů.
Hasiči pomocí tří proudů požár postupně lokalizovali, a po dohašení skrytých ohnisek a odvětrání zakouřených prostor velitel zásahu ve 2:19 hodin ohlásil celkovou likvidaci.
Na místě byly na dohlídku ponechány dobrovolné jednotky z Žeranovic a Zahnašovic, a ostatní byly odeslány zpět na své základny.

Vlastimil Langer

Zdroj a foto: HZS Zlínského kraje