Požár haly v Krhové likvidovalo šest jednotek hasičů

09.07.2020 09:04

KRHOVÁ - Požár plechové haly v Krhové na Vsetínsku likvidovalo ve středu 8. července šest hasičských jednotek, předběžnou výši škody stanovil její majitel na půl milionu korun. Nikdo nebyl zraněn.

„Informaci o požáru haly přijali hasiči krátce před jedenáctou hodinou dopoledne. Podle oznamovatele se jednalo o sklad s materiálem o rozloze asi 50x10 metrů. Operační důstojník proto na místo vyslal postupně šest jednotek profesionálních i dobrovolných hasičů. K události vyjel také velící důstojník směny ze Zlína,“ informoval Pavel Řezníček z HZS Zlínského kraje. 

Ihned po příjezdu velitel potvrdil, že požár zasáhl uskladněné náhradní díly na automobily v hale a jejím blízkém okolí. Majitel se snažil před příjezdem o uhašení pomocí několika práškových hasicích přístrojů, avšak neúspěšně.
„Hasiči proto ihned nasadili jeden vysokotlaký proud a tři útočné proudy C, a v dýchací technice požár velmi rychle do několika minut lokalizovali. Celkovou likvidaci požáru velitel ohlásil po dohašení všech ohnisek ve 12:07 hodin. Majiteli pak byla nařízena dohlídka na požářišti do večerních hodin,“ dodal mluvčí hasičů.
Vyšetřovatel hasičů nyní pracuje na zjištění přesné příčiny vzniku události a výši uchráněných hodnot.

Vlastimil Langer

Zdroj a foto: HZS Zlínského kraje