Požár domu ve Vizovicích připravil rodinu o střechu nad hlavou

12.12.2021 07:42

VIZOVICE – Škodu okolo tří milionů korun způsobil v pátek 10. prosince požár majitelům rodinného domu s hospodářským stavením ve Vizovicích. Při požáru nebyl nikdo zraněn. Obyvatelé domu byli bezpečně evakuováni a přístřeší jim poskytli sousedi a rodina.

„Devatenáct minut po půlnoci byl vyhlášen poplach pro hasiče Vizovic a blízkého okolí, neboť v ulici Dubovsko ve Vizovicích byl hlášený požár kotelny u rodinného domu. K požáru ihned vyjeli hasiči ze stanice Zlín a dobrovolné jednotky z Vizovic a Zádveřic. Po příjezdu na místo hasiči zjistili, že se jedná o požár hospodářské budovy, která se nachází v těsné blízkosti domu a hoří i společná střecha obou objektů,“ informovala tiskovgá mluvččí HZS Zlínského kraje Lucie Javoříková.

Protože šlo o rozsáhlý požár, povolal velitel zásahu na místo další jednotky ze stanice Otrokovice a dobrovolné jednotky z Želechovic nad Dřevnicí, Pozděchova, Bratřejova, Jasenné a Ubla. Na místo požáru se dostavil velící důstojník směny, který převzal velení a vyhlásil druhý stupeň požárního poplachu.

„Zásah hasičům komplikoval špatně dostupný terén, kdy silnice byla zasněžená a kluzká. Proto se k hořícímu objektu hasiči s těžkou technikou dostávali s velkými obtížemi. Na  pomoc jim proto přijel sypač, který posypal a uklidil namrzlou silnici,“ uvedla mluvčí hasiččů.

Požárem byla značně zasažena střecha a hospodářská budova. K hašení hasiči použili vodu z nedalekého potoka. Postupně střechu sundávali a prolévali vodou. Podařilo se tak uchránit část podkroví a přízemí rodinného domu. Požár však zničil střechu, celou hospodářskou část a dřevník.
Příčinou požáru se zabývá vyšetřovatel hasičů.

Vlastimil Langer

Zdroj a foto z místa požáru: HZS Zlínského kraje