Požár lokomotivy zaměstnal několik jednotek hasičů

22.12.2020 12:48

NEDAKONICE – K požáru lokomotivy v Nedakonicích na Uherskohradišťsku vyjížděly v pondělí 21. prosince jednotka profesionálních hasičů ze stanice Uherské Hradiště, jednotka drážních hasičů SŽDC a posilové jednotky dobrovolných hasičů z Nedakonic a Polešovic. 
„Hlášení o požáru přijalo Operační středisko HZS Zlínského kraje v 18:56 hodin. První jednotka byla na místě do pěti minut od vyhlášení poplachu. Po zahájení průzkumu bylo potvrzeno, že došlo k požáru v části lokomotivy a k jejímu zakouření. Hasiči ihned použili několik hasicích přístrojů a na místo byl povolán také plynový hasicí kontejner ze Zlína. K události vyjel i velící důstojník směny. K žádnému zranění při události nedošlo,“ informoval Pavel Řezníček z HZS Zlínského kraje.
„Jakmile se na místo dostavili drážní hasiči, převzali si velení na místě události. Část lokomotivy bylo nutné rozebrat a uhasit skrytá ohniska hoření. Po likvidaci požáru byly prostory odvětrány přetlakovou ventilací a jednotky se vrátily zpět na své základny,“ dodal Řezníček. 
K události se dostavil také vyšetřovatel hasičů, který nyní zjišťuje Přesnou příčinu vzniku události i výši způsobené škody zjišťuje vyšetřovatel hasičů.

Vlastimil Langer

Zdroj a foto: HZS Zlínského kraje