Požár bytu způsobila závada na telefonu při jeho nabíjení

11.03.2022 07:14

BŘEZŮVKY – Technická závada na mobilním telefonu při jeho nabíjení zapříčinila ve čtvrtek 10. března odpoledne požár bytu v Březůvkách na Zlínsku. Nikdo nebyl zraněn, škoda na vybavení domácnosti činí okolo 700 tisíc korun.
„K požáru v bytovém domě vyjelo pět jednotek hasičů. Hlášení o požáru jsme přijali v 16:39 hodin. V době požáru v bytě nebyly žádné osoby. Jak bylo později zjištěno, majitelka šla se svými dětmi na procházku a doma nechala nabíjet mobilní telefon, který byl položený na pohovce. Po návratu z procházky už pohovka hořela a byt byl silně zakouřený,“ informoval Roman Žemlička z HZS Zlínského kraje.
Na místě byla jako první místní jednotka dobrovolných hasičů. Hasiči v dýchacích přístrojích požár uhasili jedním vysokotlakým proudem vody. Následně bytový dům odvětrali s pomocí přetlakového ventilátoru.
„Dům má tři patra a evakuace obyvatel sousedních bytů nebyla nutná. Majitelce byla poskytnuta psychosociální pomoc a starší dceři jsme předali dráčka Záchranáčka. Uchránili jsme další majetek v předběžné výši dvou milionů korun,“ dodal mluvčí hasičů.
Vlastimil Langer
Zdroj a foto z místa požáru: HZS Zlínského kraje