Požár bytu způsobil škodu za půldruhého milionu korun

01.01.2022 16:59

VSETÍN – K požáru bytu v ulici Benátky ve Vsetíně byli dnes krátce po druhé hodině odpolední vysláni místní profesionální a dobrovolní hasiči a jednotka z Jablůnky. Nikdo nebyl zraněn, škoda se vyšplhala na 1,5 milionu korun.
„Po příjezdu na místo hasiči zjistili, že hoří v přízemním bytě třípodlažního bytového domu. Požáru si všimli lidé protějšího domu, kteří také přivolali pomoc. V době požáru jeho majitelé nebyli doma. Ostatní obyvatelé preventivně sami opustili dům. Evakuace obyvatel tak nebyla potřeba,“ uvedla tisková mluvčí HZS Zlínského kraje Lucie Javoříková.
K likvidaci požáru použili hasiči dva vysokotlaké proudy vody a během chvíle ho uhasili. Hořet začalo v prostorách obývacího pokoje. Zničena byla především sedačka a její blízké okolí včetně okna. Přestože se požár nerozšířil do dalších pokojů, vznikla v nich velká škoda na majetku.
„Policisté o požáru vyrozuměli majitele bytu. Jakmile uviděli, co oheň u nich doma způsobil, museli jim hasiči poskytnout posttraumatickou péči. Příčinu vzniku požáru zjišťuje vyšetřovatel hasičů.

Vlastimil Langer

Zdroj a foto z místa požáru: HZS Zlínského kraje