Požár bytu možná způsobily kočky

06.03.2024 16:22

LUHAČOVICE – Škodu předběžně vyčíslenou na 300 tisíc korun způsobil dnešní požár bytu v Luhačovicích. Nikdo nebyl zraněn, možnými viníky jsou v bytě chované kočky, vyšetřování příčin požáru nadále pokračuje.
„Před dvanáctou hodinou vyjížděly čtyři jednotky hasičů k nahlášenému požáru bytu v Luhačovicích na ulici V Drahách. Z bytu vycházel černý kouř. Hasiči průzkumem zjistili, že se jedná o požár v prostoru kuchyně. Jedním C proudem požár rychle uhasili. V bytě se nacházely tři kočky, které vynesli ven. Jedné z nich již nebylo možné pomoci. Další kočce poskytli kyslíkovou terapii a její stav se zlepšil. Následně je jejich majitelé převezli k veterináři na další ošetření. Hasiči prostory bytu odvětrali za pomoci přetlakové ventilace,“ informoval David Martinec z HZS Zlínského kraje.
Přivolaný vyšetřovatel příčin požárů stanovil předběžnou škodu na3 00 tisíc korun. Příčina požáru je stále v šetření, ale byla vyloučena technická závada.
„Dle vyšetřovatele je jednou z možných příčin, že kočky při svých hrách rozsypaly potraviny na sklokeramickou desku a následně ji zapnuly tím, že se po ní prošly,“ dodal Martinec.

Vlastimil Langer
Zdroj a foto z místa požáru: HZS Zlínského kraje