Požár bytu hasiči zlikvidovali, uživatel skončil v péči zdravotníků

25.10.2021 17:42

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ – K požáru bytu v třetím patře bytového domu ve Valašském Meziříčí v Luční ulici vyjížděli dnes odpoledne profesionální hasiči ze stanice Valašské Meziříčí a dobrovolné jednotky z obcí Zašová, Poličná a Jablůnky. O uživatele bytu se postarali přivolaní zdravotní záchranáři, předběžná škoda činí půl milionu korun.
„Po příjezdu zjistili, že ohnisko požáru je v kuchyni. V době vzniku požáru se uvnitř nacházel uživatel bytu, kterého hasiči vyvedli ven do bezpečí a předali do péče posádce zdravotnické záchranné služby. Hasiči natáhli proud hasební vody z hydrantu na chodbě v blízkosti poškozeného bytu a během krátké chvíle požár uhasili,“ uvedla tisková mluvčí HZS Zlínského kraje Lucie Javoříková.
K odvětrání silně zakouřeného bytu použili hasiči přetlakovou ventilaci. „Na závěr provedli kontrolu termokamerou a taktéž zkontrolovali okolní byty. Vše bylo v pořádku, proto byt předali jeho majitelce a vrátili se zpět na své stanice,“ dodala tisková mluvčí.
Příčina vzniku požáru je nyní v šetření vyšetřovatele hasičů. Vzniklá škoda byla předběžně vyčíslena na půl milionu korun. Rychlým zásahem uchránili hasiči hodnotu ve výši jednoho milionu korun.

Vlastimil Langer
Zdroj a foto z místa požáru: HZS Zlínského kraje