Povinné testování úředníkům zajišťovali zaměstnanci SENIORU Otrokovice

14.07.2021 08:16

OTROKOVICE - Zdravotníci ze SENIORU Otrokovice zabezpečovali pro zaměstnance Městského úřadu Otrokovice a některých dalších městských společností po dobu vládních nařízení antigenní testování na nemoc covid-19. Za odvedenou práci jim patří poděkování.

„Všichni zaměstnavatelé měli až do konce června povinnost pravidelně testovat své zaměstnance. Ze 160 pracovníků úřadu testovali zdravotníci ze SENIORU přibližně polovinu z nich,“ uvedla tisková mluvčí otrkokovické radnice Romana Pastuszková.
„Někteří zaměstnanci úřadu se nechávali testovat v jiných zařízeních, případně si dělali samotesty,“ řekl Petr Vrana, vedoucí kanceláře tajemnice.

Testy na přítomnost covidu-19 se konaly dvakrát týdně v ranních hodinách přímo v budově úřadu. Antigenní testování trvalo dvě až tři minuty a to výtěrem z nosu. „Výsledek byl znám během několika minut a kdo požádal, obdržel i písemné potvrzení o absolvování testu,“ sdělil Petr Vrana.

Přestože měli zaměstnanci SENIORU v době šířící se pandemie koronaviru práci maximálně ztíženou a byli kapacitně velmi vytíženi, ochotně městu v době povinného testování vypomáhali. „Ráda bych touto cestou poděkovala zaměstnancům SENIORU, příspěvkové organizaci města. I když měli v této době svoji práci velmi náročnou, přistoupili k testování pohotově, odborně a se vší pečlivostí. Pan ředitel Zdeněk Mikel vyřídil všechna povolení, která byla potřebná k tomu, aby tuto službu pro nás mohli zabezpečovat. Proto i jemu patří poděkování,“ uzavřela tajemnice úřadu Radana Zenáhlíková.
Vlastimil Langer

Zdroj a foto: MěÚ Otrokovice