Poskytovatelé sociálních služeb budou moci žádat o dotace

14.06.2021 08:52

ZLÍNSKÝ KRAJ – Výzvu k podání žádostí poskytovatelů sociálních služeb o finanční podporu z rozpočtu Zlínského kraje k zajištění dostupnosti sociálních služeb na území kraje pro rok 2021 schválil krajští radní.

„Finanční podpora je určena na financování základních druhů a forem sociálních služeb v rozsahu stanoveném základními činnostmi. Maximální finanční rámec činí 25,89 milionu korun,“ uvedla krajská tisková mluvčí Soňa Ličková.

„Poskytovatelé sociálních služeb budou moci posílat žádosti o podporu prostřednictvím aplikace OKslužby – poskytovatel, a to v termínu od 23. do 30. července 2021. Důvodem finanční podpory je zajištění sítě sociálních služeb na území Zlínského kraje v dostatečné kapacitě a kvalitě,“ informovala statutární náměstkyně hejtmana Hana Ančincová, zodpovědná za oblast sociálních věcí. 

O výši finanční podpory pro jednotlivé sociální služby bude rozhodováno na jednání Zastupitelstva Zlínského kraje nejpozději do konce září 2021. Výzva k podání žádostí bude zveřejněna na úřední desce a webových stránkách Zlínského kraje.
Vlastimil Langer
Zdroj: Zlínský kraj
Ilustrační foto: Archiv SNZ