Poskytovatelé sociálních služeb budou moci žádat o dotace na příští rok

16.10.2021 11:43

ZLÍNSKÝ KRAJ – Rada Zlínského kraje schválila program pro poskytování finanční podpory k zajištění dostupnosti sociálních služeb na území kraje pro rok 2022. O dotace budou moci poskytovatelé sociálních služeb žádat od 6. do 12. listopadu.

„Finanční podpora je určená k zajištění sítě sociálních služeb na území Zlínského kraje, a to v dostatečné kapacitě, kvalitě a s odpovídající místní dostupností. Poskytovatelé sociálních služeb budou moci o podporu žádat prostřednictvím aplikace OKslužby,“ informovala statutární náměstkyně hejtmana Hana Ančincová, zodpovědná za oblast sociálních věcí.

Podrobné informace o webové aplikaci OKslužby – poskytovatel, informace o zřízení uživatelských účtů, přístupové adresy k aplikaci aj. jsou zveřejněny na portále Ministerstva práce a sociálních věcí: Pro poskytovatele sociálních služeb (mpsv.cz)

„O výši finanční podpory pro jednotlivé sociální služby rozhodne Zastupitelstvo Zlínského kraje nejpozději do konce 1. čtvrtletí roku 2022,“ dodala Soňa Ličková, krajská tisková mluvčí.
Vlastimil Langer

Zdroj: Zlínský kraj
Foto: Archiv SNZ