Poškozené a nefunkční lavičky v Kroměříži nahradí postupně nové

09.02.2021 09:15

KROMĚŘÍŽ - Radnice také v roce 2021 pokračuje v obměně mobiliáře na veřejných prostranstvích, mimo jiné zajišťuje výměnu starých a poškozených laviček za nové. „Objednali jsme pro letošní rok výrobu 44 kusů laviček stejného vzhledu a provedení jako v předchozím roce. O jejich výrobu se postarají opět Kroměřížské technické služby,“ řekl starosta Kroměříže Jaroslav Němec.
Radnice za výrobu laviček zaplatí 298 tisíc korun. Polovina laviček bude umístěna na výletišti ve Zlámance, kde probíhá postupná obměna zastaralých a poškozených míst k sezení. Šest laviček budou pracovníci technických služeb instalovat na zastávkách MHD, po dvou bude vyměněno na sídlišti Zachar a na Barbořině a po jedné v ulicích Kollárova a Třasoňova. Zbývajících deset laviček bude k dispozici pro další případné výměny v průběhu roku. „Lavičky mají kovovou konstrukci, desky k sezení a opěradla jsou zhotoveny z modřínového dřeva. Stejné již na některých místech v Kroměříži slouží,“ uvedl Lubomír Fila z odboru služeb kroměřížské radnice.

Město obnovuje lavičky každoročně. Stará se tím o pohodlí, ale i bezpečnost a zdraví občanů. Snaží se přitom reagovat na jejich upozornění a vyhovět požadavkům obyvatel města.
Vlastimil Langer

Zdroj a foto: MěÚ Kroměříž